Recent Posts

mandag 27. juni 2011

Flytelysdekorasjon - et lite tips!

Vakker dekorasjon til sommeren kan du skape helt enkelt! Små telys i søte glassbåter og nydelige blomster som bader i vann, gir med en gang sommerlige assosiasjoner. I en flytelysdekorasjon får du fremhevet disse lekre detaljene, og du skaper en frisk og skjønn stemning.
Ha vann i en glassbolle til noen cm under kanten. Husk at de små glasskålene eller flytelysene kommer til å presse vannet noe oppover. Tilsett noen dråper med vannfarge i en tone som går igjen i den øvrige borddekorasjonen, og bland fargen jevn med en gaffel. Dersom et par slanke kronelys i rosa pryder bordet, så kan du skape et søtt og rosa tema ved å gi vannet i flytelysdekorasjonen samme farge. Har du satt frem en skål med pærer eller meloner, kan vannet farges lysegrønt som på bildet over.
De flytende detaljene kan så sjøsettes. Flytelys eller telys i små glasskåler skaper harmoni og nette blomster gir dekorasjonen sjel. Velg nøytrale farger slik at detaljene går overens og passer inn i helheten. Det er også mulig å ha noen glatte dekorsteiner i bunnen av glassbollen om du ønsker en mer maritim stil.

Lykke til, og god sommer!


torsdag 23. juni 2011

Sommer på terrassen

Nå begynner den skjønne sommersesongen å komme frem fra vinterdvalen, vi kan sette oss utendørs og trekke til oss årstidens solstråler og varme. Også i hverdagen kan terrassen være et samlingssted for små uteselskap i solskinnet, med frukt, søte bær og fyldig sjokolade.

Pynt gjerne uteområdet med typiske innendørsartikler så som sofaputer og lysestaker for å skape et lunt og personlig uttrykk. Helt enkelt kan også serveringen bli til litt mer enn det vanlige. Vær raus med isbiter i vannkaraffelen, og ha noen friske limeskiver i. Den fargerike frukten kan stilig skjæres opp og legges tilfeldig på et nostalgisk glassfat. Vips så har forfriskningene på terrassen blitt til et av sommerens uformelle hageselskap!

tirsdag 21. juni 2011

Frukt og grønt


Om sommeren mister jeg alltid matlysten, i hvert fall på stranda. Jeg blir så varm, så gresselig varm, så hele meg faller aldeles sammen. Men næring er viktig, selv om sommeren...! For ikke å snakke om vann! Jeg er ikke flink til å drikke om sommeren, ikke ellers heller for den sak skyld. Det er da det er viktig å spise noe som allerede er ferdig "fuktet", som frukt! Jeg våknet opp for fruktens fortreffelighet her en dag - Jeg var så varm, så usigelig varm, jeg orket ikke drikke vann pysh det smakte pjuk, mat fristet lik 0, brus ble jeg bare enda mer tørst av...Det var da et eple dukket opp i synsfeltet mitt, jeg er ikke hyperglad i frukt... men,... "Tja," tenkte jeg. "Eple, kaldt eple, mon tro om jeg skal prøve å sette tennene i det..." For å være på den trygge siden valgte jeg å skjære opp eplet i båter, og bit for bit fant veien ut av skåla og inn i min munn, Og ikke før hadde jeg fortært hele eple, så var både vann og andre ting mer fristende.

Moralen er: Ta med frukt hjem fra butikken, OG spis det!


fredag 17. juni 2011

Hverandre

Det er juni, og det er sommer. Himmelen er blå med noen få, hvite unntak. Brisen er fremdeles noe kjølig, men solen varmer. Fjorden er fristende klar. Bølgene skvulper i ujevn rytme. Jeepen er parkert på steinene så langt ute som det lar seg gjøre. Vi leker med tanken på å prøve vannet og vasser forsiktig uti, med håndklærne godt rundt oss. Frisk saltvannslukt, leken frihet og sprudlende glede. Hverandre.

Åh, som jeg elsker sommeren!